tisdag 16 maj 2006

Vi tar beslut

Våren 2006
Efter flera besök i Thailand och härliga veckor i Phuket stod vi hemma i Stockholm i vinterslask och kyla februari 2006.


Hur skulle vår fritid framöver se ut, var kunde vi bo då kylan kändes för påträngande? Var på jorden var det realistiskt att skaffa sig ett andra boende?




Vi lyssnade runt med vänner som har boende i Frankrike, Spanien och Turkiet. Vi läste allt vi kom över. Frågorna hopade sig.
Flygresan till Thailand tar tid. Det är inte en billig resa. Man slinker inte ner över en helg. Det är alltid varmt, ibland för varmt. Golfen är fantastisk. Människorna vänliga. Maten god. Varmt vatten, alltid bad och snorkling. Inte samma "ordning och reda" som hemma. Livstempot ljuvligt bekvämt. Turistiskt, allt för mycket? Långt till barn och barnbarn. Hur ska ett boende användas. Långliggare? Besök två gånger om året? Vilken typ av köp är tryggt att göra? Säkerhet i köpet? Hyra istället?
Vi var till Utlandsmässan och fick kontakt med Scandinavian Lagoon Resort, SLR, lyssnade, preliminärbokade, grubblade, fantiserade, drömde, ställde miljoner frågor...
Läste och granskade kontrakt, ifrågasatte kontrakt, ställde nya frågor, kände efter...
Så tog vi beslutet, livet är inte evigt, vi måste våga och vi ville så gärna. En lägenhet blev vår.

Inga kommentarer: