fredag 18 augusti 2006

Vi börjar planera, rita, möblera...





Sommaren 2006.

Bild: Chalong Bay

En period startar som blir intensiv. Vi får så många tankar och bolaget i Thailand får ta emot mängder med frågor. Då bolaget bl.a. består av tre svenskar så är det enkelt att skicka iväg e-postfrågor.

Ska det bli en barnpool för barnbarnen? Hur sker sophanteringen? Hur säkerställs standarden på bygget? Thailänsk standard skiljer sig från vad vi är vana vid.

Hur transporterar man sig från området till bad, inköp, restaurangbesök...? Vilka materialval kan göras i lägenheten? Vilken hjälp och service kan vi få från Sverige?

Vi söker information på hemsidan http://www.scandinavianlagun.com/ och längtar efter bilder på hur bygget går framåt. Vi får så småningom ritningar och kan sitta hemma och planera, rita, skissa på det som ska bli ett spännande boende i framtiden.

Hur högt var det i taket? Redan nu funderar vi på gardiner! Vilken köksstandard kan vi vänta oss?

På hemsidan kan vi läsa om projektet som ser ut att bli fantastiskt men inga bilder finns av vad som händer verkligheten.
En första signal om att bygget är försenat har kommit, nya miljökrav från Thailänska myndigheter försenar starten av bygget men in flytten i januari är inte hotad, då förlorad tid kan arbetas igen. Bra att myndigheter kräver godkända avlopp etc.

Phuket är en del av Thailand som besöks av många turister och vi måste alla bidraga till att miljön bibehålls. Tänker en hel del på ansvaret med att ha ett boende i Thailand.


Vi bokar en resa ner i november så vi kan titta efter möbler och förhoppningsvis göra beställningar. Vi ser också fram emot flera rundorPhukets golfbanor när vintern närmar sig i Sverige.

I september blir vi bjudna på gemensam middag med övriga medlemmar i Stockholm. det blir spännande att träffa de andra medlemmarna.

Inga kommentarer: