onsdag 7 oktober 2009

Ett långt 2009....


Vardagen hemma blir roligare när man har något att se fram emot. Så det var skönt att boka en ny resa till den 13 december 2009, även om det är oändligt långt ditt när bokningen sker i februari.

Med jämna mellanrum kommer det information från vår medlemsförening om alla turer i försäljningen av vår resort. Det är oroligt att inte veta hur detta slutar. Vill så gärna detta ska bli bra.
Våren och försommaren går fort och ger inte alltför mycket utrymme till grubblerier då vi flyttar från Södermalm till ny lägenhet i Vasastan i maj. Det är fantastiskt roligt men tröttande att flytta sitt bohag. Tillfredsställande att få rensa ut och göra sig av med prylar som inte används.

När de flesta flyttkartonger är upp packade lämnar vi stan och har sommarledigt på Rådmansö. Biltur till Skåne med besök hos flera vänner hinner vi också med.


Tankarna finns hela tiden i Thailand, på Phuket och oron är stark över konkurs och/eller till skjutande av stora summor pengar för att våra lägenheter på resorten inte ska tas ifrån oss.
Så när besked om nya ägare till resorten kommer så lättar oron och lite förhoppningar infinner sig. Vi lägenhetsinnehavare äger alltså inte våra lägenheter, vi har en nyttjanderätt (ungefär som en Brf). Nu har vi nya thailändska ägare , Bora Bora Ltd. , som börjar bygga där bygget slutade för många månader sedan.



Även om inga dokument om ett nyttjanderätt kommer denna höst så får vi positiva besked om resortens utveckling och längtan ner till lägenhet, vänner, mat och värme.
Vår styrelse i medlemsföreningen Scandlagoon, arbetar engagerat och kunnigt vidare med alla frågor och ska ha en eloge för sitt arbete.

Under hösten har vi kontakt via Facebook med grannar som åker ner för långtidsboende under vinterhalvåret. Härligt att via dem känna att mitt i all oro finns glädje, skön livsstil, vänlighet, roliga aktiviteter och utflykter och sakta en ökad utveckling av resorten att se fram emot.

Denna gång ska vi stanna en hel månad! Vår jul och vårt nyår ska i år firas utan barn och barnbarn och övrig familj men fullt ut i Thailändsk anda på en kritvit strand med en god bok och en kall Singha i handen.

Inga kommentarer: