onsdag 7 oktober 2009

Nyår 2008 och januari i Thailand

Så underbart var det att i mellandagarna få återvända till varma, sköna Phuket efter att ha firat jul med barn och barnbarn.
Efter nyår väntade vi vänner på besök från Sverige och det skulle bli kul att visa dem "vårt" Phuket, äta gott och göra roliga saker.

Vår resort har en tid varit till försäljning men nya kontrakt till oss lägenhetsinnehavare var på väg så nog hoppades vi alla att de ekonomiska problemen skulle få sitt slut. Och att de som ännu inte hade fått sina lägenheter nu skulle kunna se fram emot att byggnationen tog fart. Det fanns de som talade om att fira....


Vår resort är mer än väl värd att kämpa för!

Vi var ett stort gäng från resorten som firade nyår ihop. Efter hyfsad mat och myyyycket högljud underhållning på restaurang tog vi oss ner till Chalong pir vid tolvslaget och restaurang Kan Eng Pir för ett vilt skålande i bubbel och fyrverkerier. Detta med smällare och raketer kan thailändarna och de smäller gärna högt, mycket och nära.

Tillsammans med våra svenska vänner bokade vi några nätter på Koh Yao Noi och hotellet Koyao Island Resort och fick en riktig upplevelse med badrum utomhus och bara bambu jalusier som väggar.


Vi bodde nästan som utomhus och somnade till havets skvalpande.
Vi vaknade med hela Phang Nga öarna utanför vårt hus och tog morgondoppet i havet eller i infinity-poolen. Varje dag njöt vi av olika Spa behandlingar som tex. kokos scrub. Mjuk och len hud över hela kroppen!


Om ön kan berättas att trots att "Noi" betyder lilla är Koh Yao Noi en av de största öarna i den vackra Phang Nga-provinsen. Ön ligger mellan norra Phuket och Krabi och är framför allt är känd för sina dramatiska kalkstens formationer och sina ljuvliga, vita stränder.



På vår egen resort njuter vi av den stora terrassen som badar i sol vilket kan bli för mycket ibland. Så nu har vi beställt solskydds gardiner som skuggar och ger lite svalare luft inomhus. De är spännande på så sätt att man ser ut genom gardinen men ingen ser in. Så nu används de även när vi badar i vår bubbelpool på terrassen och det blir lite mer privat.


En dag innan vi reste hem så samlades nästan alla på resorten och bokade en segelskonare för en resa ut till några snorklingställen runt Coral island. Musik, skratt och god mat bjöds av trevlig kapten. Och fiskarna fanns i massor när vi hoppade i snorklade.

Med en stor önskan att allt trassel runt resortens fortsatta varande ska lösa sig reste vi hem till ett kallt Sverige. Denna gång visste vi inte när vi skulle återkomma och om vi skulle kunna återkomma till en lägenhet som vi har nyttjanderätt till. I detta läge är det ovärderligt att ha en medlemsförening med en styrelse som är entusiastiska och kunniga.

Inga kommentarer: