torsdag 2 november 2006

Bygget går sakta framåt och vi åker till Phuket.


Hösten 2006

Vi fick en trevlig kväll tillsammans med flera andra medlemmar från hela Sverige. Thaimat och underhållning av vackert klädda ungdomar tillsammans med en rapport om dagsläget i Phuket. Informationen som gavs fick oss att förstå att den inbokade resan i februari 2007 nu lämpligast ska skjutas fram en månad. Vi har sett fram emot att njuta av värmen under februari som oftast känns allt för mörk och kall och för att sen ta ett par dagar i svenska fjällen när vårsolen börjar synas i mars-april. Nu bokar vi om resan till mars.


I november åkte vi ner för att åka runt på Phuket och titta på möbler. Värmen slog emot oss på flygplatsen och dag ett stämde vi träff med SLR:s representant för en visning av området. Det var uppenbart på plats att det aldrig kan finnas en färdig lägenhet i mars.

Området var grönt, stort och redan planterat med en del växter. Omgivningarna var gröna och en lätt bris for över området. Gjutna cemntplattor gav oss en fingervisning om var husen skulle komma att placeras och rundvandringen med en av representanterna ingav stora förväntningar.


Att det ska finnas en säng att sova i nästa gång vi kommer är ett måste så vi besöker "Index Living mall", http://www.indexlivingmall.com/en/about/home.php ett varuhus för möbler och husgeråd. De visar sig ha en säng och sovavdelning där vi får hjälp att prova ut riktigt sköna sängar. Vi har tidigare erfarenhet av hotellens, enligt svenska mått mät, hårda sängar och konstaterade tacksamt att mycket bra sängar finns. Vi beställer leverans till mars.

Tillsammans med en god vän som bor i Phuket åker vi runt och tittar på ett stort utbud av inredningsbutiker. För oss som är intresserade av inredning blir det en härlig resa och vi får frossa i vacker och bitvis annorlunda design. Butikerna har både en traditionell och en klassisk stil och en mycket modern inredningsstil. Det blir en resa i dubbel bemärkelse att hitta just det vi vill ha och väga priser och kvalité med varandra.

Solen, värmen, vardagslivet, maten, folket, massage, livstempot, golfen... allt blir tydligt och möjlighetena många. Vi känner att vi gjort ett riktigt val.























Inga kommentarer: