torsdag 18 oktober 2007

Vi kliver in i vår lägenhet första gången...

Våren 2007.

Med stor längtan sätter vi oss på planet till Phuket. Skönt att lämna Sverige för ett tag och åter komma till värmen. Hur långt man nu kommit med bygget är en stor fråga. Att det går sakta har vi förstått men vi får också meddelande om maj-juni för en möjlig inflyttning.

Det känns inte hoppfullt när vi besöker området. Vår lägenhet har tak och väggar, mycket förberett för el och VVS men sen inget mer. www.scandinavianlaguna.com

Bild: C huset med vår lägenhet hörnan
Härligt är det iallafall att stå på den tilltänkta terrassen och se ut över det som ska bli vår utsikt. Poolen och övrigt på resorten förstås men också allt det gröna, bergen, den påbörjade jättestora Buddha statyn högst uppe på berget och tornet på templet Wat Chalong.

Poolen som kommer att bli närmare 100 meter lång ska slingra sig genom området och ha en grund barndel och en poolbar i vattnet.
Svårt att tänka sig när vi ser det enorma hålet som är uppgrävt. Under vårt besök ser vi den ena efter den andra cementbilen tömma cement för den bottenplatta som behövs.


Wat Chalong är Phukets viktigaste buddist tempel och är också det största. Hit kommer idag många thailändare för att bli välsignade och för att få en tygbit runt vristen, den sägs föra tur med sig.












Det officiella namnet på Buddha statyn är Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha. Den blir 45 meter hög och 25 meter bred. Arbetet går vidare med hjälp av donationer och beräknas bli klar år 2008.
Det finns mycket som är intressant att se i Phuket och en kultur som är fascinerande, man finner information bl.a.http://www.phuketportalen.com/

Bild: Utsikt från Buddhastatyn .

Nu gör vi åter igen våra turer runt ön för möbelinköp men denna gång ska vi besluta oss och göra beställning.
"Inter Craft" , ett 4 våning högt hus fullt med alla möbler vi kan behöva blir vår stora leverantör. Mannen som driver butiken har egen produktion och han erbjuder sig att göra allt vi vill ha. Så vi tar chansen att skissa på sängar vi har en idé om men inte hittat i annan butik. Underbara arbeten i snidat trä och möbler i bambu/kokosskal kittlar vår fantasi och inredningslust. det blir många besök hos honom under dessa två veckor.



Teak Pro hittar vi väl gjorda teak möbler för terrassen och vi kan nu med lätthet se oss sitta med en öl eller ett glas vin i en liggstol och se solen gå ner.
Index får besök av oss igen och vi lyckas på ett par timmar plocka ihop porslin, glas, bestick, nästan allt du behöver för att kunna bo i lägenheten vid nästa tillfälle.
I det enormt stora köpcentret Festival strax utanför Phuket stad hittar vi våra soffor på Performax http://www.vr.co.th/ och längs Srisoonthon Road norr om Phuket stad,där även teak Pro ligger, blir vi bekanta med Mr.Carpet http://www.mister-carpet.com/ och beställer härliga ryamattor i ull. Färgkartan över möjliga färger är stor och inspirerande och vi slår till och väljer starka och glada färger.

Det är en utmaning att köpa en lägenhet som inte är möblerad men en mycket rolig utmaning. Tur att en shoppingdag alltid kan avslutas med en oljemassage och god mat.

Inga kommentarer: