fredag 19 oktober 2007

Vi njuter av skärgården och sommaren och längtar...











Sommaren 2007.






Bild: Vårt hus i juni




I juni månad får vi bilder från Phuket och Scandinavian Lagoon resort ( www.scandinavianlaguna.com )av vänner som besökt området. Mycket har hänt i området men som vanligt så tar alla grundarbeten tid och det är med fantasi vi får tänka oss hur det i slutänden kommer att se ut. Visst känner vi frustation över svårigheten att planera för en tid där nere och vi inser att vi inte kan ställa in möbler i juli månad som planerat. Våra leverantörer hör av sig då och då för att få en leveransdag och vi svarar så gott vi kan och tror att det ska vara klart. Vi e-postar till alla att de måste vänta med leverans till senare.



Vi har en skön sommar i Stockholms skärgård med söner och deras familjer. Ofta går vi in på hemsidan och tittar efter bilder och information som ger besked om när allt är klart.



Att besiktning skulle ske under sommaren gav oss hopp om att kunna resa ner i början på hösten. Denna höst ska det lilla huset i kanten av området starta som en filial till den Svenska skolan i Phuket http://www.svenskaskolan.com/ Enligt en artikel ur tidningen Hela Gotland är lärare från Sverige anställda och förväntansfulla.



http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=912812





Nu känns det kul att se sitt kök ta form när vi hit in tills bara sett det som en ritning eller animation.
Plötsligt blir det lättare och roligt att börja tänka inredning i mindre delar. Ska vi ha en fondvägg nu när det är så populärt? Göra schabloner i olika mönster? Ska vi ha gardiner, tunna eller tjocka?



I slutet på juli får vi besked att vår lägenhet ska vara färdig i september och att vi då kan bo i den. All service är inte på plats men receptionen och den irländska baren är igång. Det känns alldeles speciellt att denna gång få boka flyg ner till den egna lägenheten.



Resan går den 22 september och den 24:e ska vi möta representanten och få nycklar.



Det blir en viktig resa då vi bokat resa för sönerna med familjer ner till Phuket över jul och nyår tillsammans med oss. Nu måste möblerna på plats så att vi alla 8 personer har en säng att sova i och en stol att sitta på.

Inga kommentarer: