torsdag 29 november 2007

Vi flyttar in i lägenheten

Hösten 2007





Äntligen hade vi fått ett datum för besiktning av vår lägenhet och vi kunde åka ner för att ta emot nyckeln till vår lägenhet. Flyget var bokat till 22 september och resväskan var sprängfylld med sommarkläder och dokument på beställningar av möbler.


Inte många andra blivande grannar skulle finnas på plats och området var ännu en byggarbetsplats så hotell var bokat för ett bekvämare boende. Men nu skulle äntligen de möbler som varit beställda sen 10-6 månader tillbaks komma på plats och det efterlängtade arbetet med inredningen gå igång.


Det var mycket nervöst, förväntansfullt och med en häftig känsla som en taxi tog oss till Scandinavian Lagoon Resort (www.scandinavianlaguna.com )måndagmorgon den 24 september.

En representant möte upp och vi steg in i lägenheten som... inte hade vatten och inte elektricitet En av de anställda på bygget for runt och torkade av det värsta byggdammet med torr trasa. Hjärtat bultade hårt av grusade förväntningar men också glädje då lägenheten ändock var precis så fin som vi tänkt oss.
Bild: Byggarbetsplats sept.

September är en månad under regnperioden och en byggarbetsplats blir mycket lerig och blöt. Skräp och överblivet byggmaterial hamnar i en enda röra.


Inom närmsta timmen denna måndag kom våra soffor och under eftermiddagen väntade vi tre timmar på en leverans av sängar och annat husgeråd som aldrig kom. Utan vatten och AC var det underbart att kunna öppna upp mot terrassen och känna vinden från bergen svepa in i rummen.


Att begreppet "Vi är på väg" betyder just det, bara inte när, blev en tålmodig prövning som möttes med glada leenden från alla håll när leveransen anlände

Att gå och handla i varuhusen med en rad av personal bakom sig som bär, servar, plockar, skriver, registrerar, packar och bär igen blir en stark kontrast till svenska varuhus. Det finns mycket att välja emellan och till bra priser. En taxi till lägenheten och taxichauffören bär dina kassar till lägenheten. Tur att vänligheten är så stor när man själv håller på att flyta bort av värme och otroligt hög luftfuktighet och dessutom får kasta sig i skydd emellanåt för rejäla störtskurar.


Efter 6 dagar fungerade den elektricitet som användes för bygget i vår lägenhet och ljuvliga dagar med möjlighet till användande av luftkonditioneringen infann sig. Nu fanns ork till att ställa iordning det som anlänt och också planera vidare för annat som gardiner, belysning och linne t.ex.




Helt underbart att då ha vänner som bor på Phuket och som med tålamod kan skjutsa runt och tipsa om vart vi ska åka. För varje dag utvecklas hos oss själva en kunskap om vart och hur man bäst shoppar till hemmet men också utvecklas begreppet tålamod till en livsstil som förhoppningsvis ger en stressad, effektiv svensk förutsättningen att få ett vilsamt, av stressat och behagligt liv här på Phuket.



Att skapa ett hem i ett land som också representerar en ny och i många delar annorlunda kultur och dessutom på kort tid kommer för alltid bli ett minne för livet.




Dessa två veckor fanns också tid för härliga måltider vid havet, promenader i Kata/Karon utan ett myller av turister, deckarläsning på balkongen med en Campari-juice, thaimassage och fot massage. Intressant erfarenhet att se lägre priser och upptäcka hur lätt det var att pruta under lågsäsong.




Bild: Badrummet något piffat.

Sista dagarna var det ett rent nöje att få ställa iordning de små detaljerna som gör det lilla extra för ett boende.



Det finns ett stort utbud av konstgjorda blommor och växter som får pryda ett hem då man inte kan vattna och pyssla om levande växter. Det blommar så otroligt hela tiden ...




Mitt i allt det roliga fick vi skriva ner en lång åtgärdslista på sådant som inte var okey i lägenheten. Förhoppningsvis kommer det att åtgärdas på ett bra sätt då det inte känns kul att flytta in en helt ny lägenhet som har t.ex.trasiga kakelplattor, färgfläckar och inte fullt ut uppfyller köpe specifikationen.


Nu har vi att se fram emot en jul och nyår med barn och barnbarn som alla följer med ner till Thailand. Varje dag följer vi arbetet på Resorten via webbsidan och hoppas att bygget ska ta fart så vi kan njuta av pool, restaurang och annat i några veckor då vi besöker detta spännande land.


Bild: Masterberoom från terrassen

Bild: Livingroom och kök från terrassen.

Inga kommentarer: