torsdag 17 januari 2008

Vi firar jul och nyår på resorten.


På morgonen den 23 december är det ett trött gäng som i sol och värme öppnar dörren till lägenheten på Phuket ( www.scandinavianlaguna.com ). Barn och barnbarn ser för första gången de rum och möbler de tidigare bara fått beskrivet för sig eller sett på bild. Förväntan ligger i luften och alla ser spänt glada ut. Från terrassen glider blickarna runt resorten med poolen, grönskan och de blivande faciliteterna. Wow, vad härligt! Vad fint det är! Vi vill bada nu!
Härligt att få uppleva detta med hela sin familj och samtidigt for blickarna runt och granskade alla de detaljer som vi under höstens besök önskat få åtgärdat. Någon städning av lägenheten hade inte skett utifrån hur vi velat ha det, men vad gör det när alla ler förnöjsamt och inte bryr sig.
Nu följde en rad med dagar vid Phukets stränder, med otaliga dopp i vågor som slog in över vilt glädje skrikande barnbarn. Medan övriga familjemedlemmar smörjde sig med sollotion och vände sig i solstolarna. En favorit blev Nui beach som har ca 30 solstolar och en restaurang. Ingen enda försäljare av "allt mellan himmel och jord" så långt ögat kunde nå!

Vilmer 1.5år och havet utanför Nui beach

Nui beach

En dag valde vi att stanna hemma från stranden för att fixa i lägenheten. Härligt var det att få gå till handelsträdgården och välja växter. Vi kan inte mycket om växter i detta land men valde sådant som trivs i vatten med lite näring. Parasollsäv kände vi igen, de andra valdes med hjärtat. Orkideer som hänger fritt med sina luftrötter gick inte att motstå, de var underbara!

Vi fick lust att möblera om en dag. Började flytta runt sofforna och mattan i sällskapsdelen. Vet inte om man ska skratta eller gråta, då vi upptäckte att sista golvlackningen gjorts runtom våra mattor och möbler! Vi ska få omlackerat men...

Den kvällen fyllde vi jacuzzin med vatten första gången, hällde upp en drink, njöt och bubblade både innom och utombords. Detsamma gjorde våra grannar ovanpå och vatten rann in och ner i vårt terrasstak men också längs väggen i närliggande sovrum. Att följa ett nybygge i Thailand är från början till slut ett äventyr. Det kräver tålamod och förståelse inledningsvis dock är vår tilltro att detta blir bra i slutänden.

Ett nytt utflyktsmål på Phuket är Big Buddha som vi berättat om tidigare. En eftermiddag gjorde vi en utflykt dit upp via branta, slingriga vägar. En mäktig syn att se de thailändska byggarbetarna hoppa runt på byggställningar i trä 40-45 meter upp på denna staty i vit, glänsande marmor. Att sen låta blicken gå ut över stora delar av Phuket och hitta rätt på hustaken till vår resort var vidunderligt och vackert väl värt resan upp.

Ett sätt att uppleva livet är att följa en treåring i tankar och ord. Ridning på elefant med Siam Safari är ett äventyr för den som ser en vuxen elefant för första gången. - Farmor, det är högt, var den första kommentaren efter en lång tystnad när den vaggande gången tog oss genom bergets djungel.

Elliot 3.5 år

Att uppleva hur en liten kille under två veckors tid doppar huvudet, lär sig titta i simglasögon och snart flyter runt med snorkel och cyklop, ivrigt jagande fiskar att titta på är jättehäftigt.

Tack alla härliga söner, sambos och barnbarn för att vi fick uppleva detta med er.

Efter två veckor vinkar vi av barn och barnbarn och stannar en vecka själva där vi får tid att fortsätta arbetet med att inreda lägenheten. Mycket tid får vi att lära känna våra grannar som kommer från södra till norra Sverige och vårt grannland Norge. Glada, trevliga, spännande möten var dag med människor som var och en har sin historia om beslutet att skaffa ett boende i det främmande landet Thailand. Alla med drömmar om allt nytt som finns att lära, se och njuta av, inte minst golf som så många spelar.

Det är med stor förväntan vi beslutar oss för att redan i mars resa ner igen. Nu för att vara med om invigningen av resortens första del och igen träffa en del av dessa härliga människor som är våra nya grannar och vänner.

Inga kommentarer: