onsdag 16 april 2008

Invigning av resorten, påsk och nya vänner










Lördag den 15 mars satte vi oss på flygplanet för att åka ner till vår lägenhet igen. Fulla av förväntan då Resorten ska invigas med pompa och ståt och med många grannar och lägenhetsinnehavare på plats.
Det var en speciell känsla att åter få kliva in i vår lägenhet igen och känna hur mycket kul vi har framför oss.
Denna resa skulle bli spännande då vi också bestämt oss för att hyra bil och köra själva. Att det är vänstertrafik är en sak men den intensiva trafiken med mängder av moped förare som far lite hur som helst, den kräver "sin man" med 100% koncentration. Så det var skönt att vi var två som kunde uppmärksamma trafiken. Lite skoj blir det när blinkers och vindrutetorkare sitter tvärs om mot vad man är van. Mycket sprut på vindrutan blev det!









Nu var det lättare att ta sig dit vi ville utan att boka taxi. Listan med saker som skulle fixas var lång. Först ut var att titta på tyg till dynor på terrassen. Tyget vi valt i julas var slut och att välja tyg via provfärger på Internet kändes inte bra. Då blir man glad när det tar 5 dagar att få perfekt måttsydda dynor till alla nio stolar fån vår "hovleverantör" Inter Craft.









Tid för allvar blev det också när vår Intresseförening Scandlagoon, info@scandlagoon.se , hade sitt möte för anslutna medlemmar. Ett stort projekt som detta, Scandinavian Lagoon Resort, har sina problem inledningsvis då det gäller byggnation och service. Frågor som engagerar och berör de boende. Med ett värdland som Thailand där tex. språket är så annorlunda både i tal och skrift blir det viktigt med rätt dokumentation. Att byggnationen är gjord så som förväntats och levereras på utlovad tid likaså. Att utlovad service fungerar ger kvalité, som tex taxiservice, städning på området, restaurangen och säkerheten. Att det finns en bra och öppen dialog med de som ska leverera detta är ett måste.

Även detta projekt har sina problem men det finns en vilja och tro från många håll att det ska ordna sig och slutligen bli den fantastiska bo plats som många av oss drömt om. Det kommer att krävas en hel del arbete och engagemang innan vi går i mål!













En och en halv kilometer från oss ligger Phukets mest kända tempel, Vat Chalong. En dag gick vi dit, det tog ca: 20 minuter i värme och sol. Templet är väl värt ett besök då det är en vacker byggnad med mycket fina detaljer att titta och lära om. Anläggningen består av flera hus och ett av dem har en strid ström av besökare då det thailändska folket ofta besöker sina tempel och utför sina ritualer. Att ge bidrag till munkarna är ett av dem.












Vi fick då tillfälle att köpa en liten staty av en munk från Phuket. Den ska stå på vår "Hing Prah", vår lilla guldiga och röda hylla som sitter högt upp på väggen med ljus, blommor, rökelse och nu, vår staty. Förhoppningsvis ska vår "Hing Prah" ge oss påminnelse om de buddistiska levnadsreglerna och även mana till lite lugn och ro.













Inget Thailand utan bad och sol på de underbara beacherna. En dag fann vi en ny strand nära Nai Harn beach, Ya-Nui beach, med ca 50 parasoller och en restaurang, dessutom gott om parkeringsplatser. Den stranden får bli vår nya favorit för det är så skönt när det inte är så stort och fullt av turister, så som det kan bli på de kända Kata och Karon stränderna. Här på Ya-Nui är det inte allt för långgrunt och det ger ett svalkande bad ganska snart man stiger i vattnet. Restaurangen lagar god thaimat för en billig peng och erbjuder "thaishower" efter badet. En vatten tunna full med sötvatten och en skopa!













Att ha ett boende i världsdelen Asien är roligt och ger en utmaning att hitta det där extra som ger en asiatisk touch i inredningen. Denna resa fick vi fortsätta att leta efter de små detaljerna som gör det hemtrevligt och som också är sådant inte skulle passa hemma.

Gästsovrummet har fått överkast, vilket inte är vanligt här nere men kändes bra för oss då rummet står oanvänt. Ett thaisilke tyg, grov vävt i beige och rött, från Jim Thompson blev helt rätt. På hyllan står två porträtt av svenska och thailändska kungaparet, inte för att vi egentligen är så "kungliga" av oss men det är thailändaren så det känns kul att visa dem respekt för detta.










I det öppna köket och entrén är mycket i mörkt träslag och modernt. När vi hittade det kinesiska sidebordet blev det en utmaning att prova det på plats. Kitschigt, grällt och vet inte vad, men vi blev förälskade i bordet. När vi sen hittade den stora tavlan med ängsmotiv och röda vallmo att hänga däröver, sa det klick!














Åter igen kom vi att ha roliga stunder med nya och gamla vänner/grannar. Tänk att så många trevliga människor har samlats på denna plats och tillsammans mår vi så bra av värme och sol. Det är lätt att vara glad i sinnet, lätt att umgås och må bra.
Denna period mars-april är tiden innan hetta och regn på Phuket. Hemma i Sverige nalkas våren och en sommar som är ett måste att uppleva. Många precis som vi lämnade resorten för att återkomma närmare höst och alla sa det samma - Längtar redan!

I skrivande stund har vi bokat biljetter till den 25 oktober. LÄNGTAR REDAN!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig läsning, spännande att få följa fortsättningen!

Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.