tisdag 16 september 2008

Regnet det bara öser ner...

Vår terrass på 52 kvm. som vi längtar till...




September 2008



Just nu känns det mycket länge sedan vi var ner till vår lägenhet i Phuket.

Så mycket har hänt som satt känslorna i svall och tid har funnits för att reflektera bakåt och drömma framåt.

I januari detta år fick vi insikt om att kontraktet för lägenheten inte var bra och nyttjande formerna inte godkända av myndigheten här nere.
Ett gäng entusiaster på resorten gick ihop för att arbeta med dessa frågor. En tuff vår med mycken dialog med ägarna har oroat och skapat irritation. Denna viktiga fråga tillsammans med en stagnation av bygget och besiktning av besiktningsman som bekräftar att en hel del behöver åtgärdas blev nästan för mycket "äventyr".

Vad händer på vår Resort med allas våra drömmar och förväntningar inbyggda.
Var ska detta sluta?

Härligt att i september, nio månader senare, kunna konstatera att ett gäng hängivna medlemmar har förhandlat fram ett bra kontrakt som ser förhoppningsfullt bra ut för oss boende. Så vi äntligen kan känna att vi har nyttjanderätt till våra lägenheter och kan få myndigheternas välsignelse och stämpel på papper!


I kontakt med andra utlänningar och svenskar på annat håll i Thailand så förstår vi att det här händer hela tiden. Det är bitterljuvt när två kulturer möts.

Det gäller också byggnationen som delvis stannar av då och då av olika skäl som kan vara svåra att förstå, plötsligt kan ett helt gäng med byggarbetare dra iväg på annat håll tex
Så vi har fått uppleva att Puben som skulle invigas i januari 2008 kanske öppnar i januari 2009. Skolan som skulle starta förra läsåret tar emot elever nästa termin, inte i skolhuset utan i en del av servicelängan!
Massage och Spa är inte på plats, skulle väl finnas i lokalerna som nu är skola? Den stora gröna fria ytan som skulle bli tropisk park är svår att ens tänka sig. Växthuset byggdes, revs och finns inte längre med.


Varm sand mellan tårna, svalkande bad och lugnet inombords..

Men vad gör det när längtan att vara på Phuket är sa stark. Längtan efter värmen som omsluter kroppen, ger energi och livsglädje finns där. Lägenheten väntar vackert möblerad. De gröna bergen som ligger kvar. Ölen som väntar kall och god och vännerna/grannarna som möter leende.

Vi tror att detta blir bra och kanske helt underbart när alla berörda kommer på plats och vi lär känna varandra så bra att vi alla kan bidra till att denna resort blir den allra bästa. Vi är mitt i ett äventyr och det är en roligt galen utmaning!

Så mitt i sommaren fick vi besök av vår svenske vän och hans sambo som besökte Sverige. Det var en fantastisk känsla att få visa vår thailändska väninna vår skärgård utanför Rådmansö där vi har vårt fritidshus. Då får man möjlighet att se det självklara i en annan människas perspektiv och vara stolt över den svenska naturen när den är som bäst. Gulligt att se henne med tjock tröja och mössa mitt i sommaren, en sval dag, men ändå.

Det blir påtagligt hur olika temperaturer vi är vana vid. Just idag är vädret växlande molnigt både här och där men i Stockholm har vi 9 grader och på Phuket 28 grader.

I vårt arbetsrum står stora resväskan öppen för att vi lätt, då och då, ska kunna slänga ner något vi kommer på är bra att ha. Rean från sommarens kollektion har gett en och annat plagg, tunt och svalt att ta med ner vilket behövs. Skor som passar varma, svullna fötter. Boken om buddhism och boken om att vara turist i Thailand. Uppblåsbara kudden till bubbelbadet och en keramikskål från Uppsala-Ekeby som får påminna och knyta banden till Sverige.


Vi avslutade vår sommar med att vandra i alperna. I området runt Bad Gastein i Österrike. Vilken förmån att få uppleva olika länder och natur. Möta människor med olika intressen. Uppleva ny miljö och natur.









Nu räknar vi dagarna till den 25 oktober då flyget lyfter mot Thailand och med öppen hemresa känns det som man kan tänka sig att stanna länge, länge.

1 kommentar:

Ann sa...

Hej Lena!

Och så skönt det låter med resan ned! Och öppen hemresa ger er ju mkt frihet!

Mor o far tittar på ett hus i Hua hin. Dom är lite rädda för att bli "lurade" har har varit tveksamma länge, men suget blir större o större o dom har tittat på ett stort hus till familjen. Mamma är ju thailändska o hon vill ha ngt att återvända till vid pension om några år.
Vi får se. Jag hejar på, perfekt för oss med gratis boende. Bara att hitta billiga biljetter o dra ned!

Har hittar telefonummret till skräddarens sambo. Hon heter Lena Sundkvist o hjälper till att tolka. Nat, skräddaren är bra på engelska så det är enkelt att bli förstådd. Både svärmor o hennes vänner sydde upp en massa. Jag sydde minst av alla för jag har inga direkta "problem" att hitta kläder. Dom är lite äldre och hade en massa "krav" på resår, längd o material. Allt klaffade o alla blev nöjda.

Ring Lena så kan ni säkert komma överrens om tid o plats.
Telefonr. 0869506478

kram o lycka till!!